Brownie

  • Tid i alt
  • 30 min.
  • Arbejdstid
  • 30 min.
  • Antal
  • 12 pers.
  • 250 gramSmør
  • 4 spsk.Kakaopulver
  • 400 gramSukker
  • 4 Æg
  • 2 spsk.Vaniljesukker
  • 1 tsk.Bagepulver
  • 150 gramHvedemel
  • 200 gramMørk chokolade
  • 200 gramHasselnødder
1
Tænd ovnen med almindelig varme på 175 grader.
2
Smelt smørret i en gryde og rør kakaopulveret i det varme fedtstof.
3
Pisk æg og sukker meget luftigt (ca. 3-4 min.). Sigt vaniljesukker, bagepulver og hvedemel ned til æg/sukker og rør imens. Hak chokoladen små, og held i æg/sukker/mel blandingen, derefter nødderne og evt. rosiner eller marcipan.
4
Til sidst røres der en smule af det afkølede smør/kakaopulver i. Bag i 30 min. i en bradepande. Kagen må ikke bages tør, den skal være svampet. Lad kagen køle helt af, inden den skæres og serveres.

Velbekomme