Brownie
- Tid i alt
- 30 min.
- Arbejdstid
- 30 min.
- Antal
- 12 pers.
- 250 gramSmør
- 4 spsk.Kakaopulver
- 400 gramSukker
- 4 Æg
- 2 spsk.Vaniljesukker
- 1 tsk.Bagepulver
- 150 gramHvedemel
- 200 gramMørk chokolade
- 200 gramHasselnødder
1
Tænd ovnen med almindelig varme på 175 grader.
2
Smelt smørret i en gryde og rør kakaopulveret i det varme fedtstof.
3
Pisk æg og sukker meget luftigt (ca. 3-4 min.). Sigt vaniljesukker, bagepulver og hvedemel ned til æg/sukker og rør imens. Hak chokoladen små, og held i æg/sukker/mel blandingen, derefter nødderne og evt. rosiner eller marcipan.
4
Til sidst røres der en smule af det afkølede smør/kakaopulver i. Bag i 30 min. i en bradepande. Kagen må ikke bages tør, den skal være svampet. Lad kagen køle helt af, inden den skæres og serveres.
Velbekomme