Karbonader med grønærter

  • Tid i alt
  • 45 min.
  • Arbejdstid
  • 45 min.
  • Antal
  • 4 pers.
  • Karbonader
  • 400 gramHakket grisekød
  • 1 gramÆg
  • 2 spsk.Vand
  • 50 gramRasp (ca. 1 dl)
  • 40 gramSmør
  • Sovs med ærter og gulerødder
  • 2 spsk.Hvedemel
  • 2 dl.Mælk
  • 2 dl.Grøntsagsbouillon
  • 20 gramSmør
  • 5 Gulerødder (i små tern)
  • 300 gramÆrter
Karbonader
1
Form kødet til 4 karbonader. Pisk æg og vand sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp.
2
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 5 min.
3
Skru op for varmen og lad resten af smørret blive gyldent. Vend karbonaderne og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min.
Sovs med ærter og gulerødder
1
Rør mel og lidt af mælken sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
2
Kom smør i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
3
Tilsæt gulerødder og kog under omrøring - ca. 2 min. hvis du vil have gulerødder med bid, 3-4 min. hvis du vil have dem helt møre.
4
Tilsæt ærter, persille og salt, bring atter saucen i kog og smag til.

Velbekomme