Karbonader med grønærter
- Tid i alt
- 45 min.
- Arbejdstid
- 45 min.
- Antal
- 4 pers.
- Karbonader
- 400 gramHakket grisekød
- 1 gramÆg
- 2 spsk.Vand
- 50 gramRasp (ca. 1 dl)
- 40 gramSmør
- Sovs med ærter og gulerødder
- 2 spsk.Hvedemel
- 2 dl.Mælk
- 2 dl.Grøntsagsbouillon
- 20 gramSmør
- 5 Gulerødder (i små tern)
- 300 gramÆrter
Karbonader
1
Form kødet til 4 karbonader. Pisk æg og vand sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp.
2
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 5 min.
3
Skru op for varmen og lad resten af smørret blive gyldent. Vend karbonaderne og steg dem ved jævn varme i ca. 5 min.
Sovs med ærter og gulerødder
1
Rør mel og lidt af mælken sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
2
Kom smør i og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.
3
Tilsæt gulerødder og kog under omrøring - ca. 2 min. hvis du vil have gulerødder med bid, 3-4 min. hvis du vil have dem helt møre.
4
Tilsæt ærter, persille og salt, bring atter saucen i kog og smag til.
Velbekomme