Krydret gulerods- og linsesuppe
En lækker, krydret blanding fyldt med jern og med et lavt fedtindhold. Den er klar på under en halv time eller kan laves i en slow cooker.
- Tid i alt
- 15 min.
- Arbejdstid
- 25 min.
- Antal
- 4 pers.
- 2 tsk.Spidskommen
- Chiliflager (knivspids)
- 2 spsk.Olivenolie
- 600 gramGulerødder (groft revet)
- 140 gramDelte røde linser
- 1 l.Grøntsagsbouillon
- 125 ml.Mælk
- (Yoghurt og naanbrød til servering)
1
Varm en stor gryde op, og tørsteg 2 tsk spidskommenfrø og en knivspids chiliflager i 1 min, eller indtil de begynder at hoppe rundt på panden og frigive deres aromaer.
2
Tag cirka halvdelen ud med en ske, og sæt det til side. Tilsæt 2 spsk. olivenolie, 600 g groftrevne gulerødder, 140 g flækkede røde linser, 1 l varm grøntsagsbouillon og 125 ml mælk til gryden, og bring det i kog.
3
Lad det simre i 15 minutter, indtil linserne er svulmet op og blevet bløde.
4
Pisk suppen med en stavblender eller i en foodprocessor, indtil den er glat (eller lad den være grov, hvis du foretrækker det).
5
Smag til, og slut af med en klat yoghurt og et drys af de ristede krydderier. Server med lune naanbrød.
Velbekomme