Krydret gulerods- og linsesuppe

En lækker, krydret blanding fyldt med jern og med et lavt fedtindhold. Den er klar på under en halv time eller kan laves i en slow cooker.
  • Tid i alt
  • 15 min.
  • Arbejdstid
  • 25 min.
  • Antal
  • 4 pers.
  • 2 tsk.Spidskommen
  • Chiliflager (knivspids)
  • 2 spsk.Olivenolie
  • 600 gramGulerødder (groft revet)
  • 140 gramDelte røde linser
  • 1 l.Grøntsagsbouillon
  • 125 ml.Mælk
  • (Yoghurt og naanbrød til servering)
1
Varm en stor gryde op, og tørsteg 2 tsk spidskommenfrø og en knivspids chiliflager i 1 min, eller indtil de begynder at hoppe rundt på panden og frigive deres aromaer.
2
Tag cirka halvdelen ud med en ske, og sæt det til side. Tilsæt 2 spsk. olivenolie, 600 g groftrevne gulerødder, 140 g flækkede røde linser, 1 l varm grøntsagsbouillon og 125 ml mælk til gryden, og bring det i kog.
3
Lad det simre i 15 minutter, indtil linserne er svulmet op og blevet bløde.
4
Pisk suppen med en stavblender eller i en foodprocessor, indtil den er glat (eller lad den være grov, hvis du foretrækker det).
5
Smag til, og slut af med en klat yoghurt og et drys af de ristede krydderier. Server med lune naanbrød.

Velbekomme