Kylling jalfrezi

  • Tid i alt
  • 1 t
  • Arbejdstid
  • 1 min.
  • Antal
  • 4 pers.
  • Sauce
  • 1/2 Løg (grovhakket)
  • 2 Fed hvidløg
  • 1 Rød chilipeber
  • 1 ds.Hakkede tomater (400g)
  • 1 spsk.Spidskommen
  • 1 tsk.Gurkemeje
  • Til kød og grøntsager
  • 2 Kyllingebryster (skåret i tern)
  • 1 tsk.Spidskommen
  • 1 tsk.Gurkemeje
  • 1/2 Løg (skåret i skiver)
  • 1 Peberfrugt
  • 2 tsk.Garam masala
1
Tag 2-3 kyllingebryster i tern, og vend dem i 1 tsk spidskommen og 1 tsk gurkemeje, og lad dem marinere i køleskabet, mens du laver saucen.
2
Lav saucen ved at stege ½ grofthakket stort løg, 2 hakkede fed hvidløg og 1 finthakket grøn chili i en stor gryde med lidt vegetabilsk olie i ca. 5 minutter, indtil de er brune.
3
Tilsæt 300 ml vand, og lad det simre i ca. 20 minutter.
4
Kom i mellemtiden en dåse tomater på 400 g i en foodprocessor, og giv den en god tur (sigt efter en cremet konsistens).
5
Steg forsigtigt 1 spsk spidskommen og 1 tsk gurkemeje i en smule olie på panden i ca. et minut. Kom tomaterne på panden, og lad dem simre i ca. 10 minutter.
6
Pisk nu løgblandingen i foodprocessoren, og tilsæt den til den krydrede tomatsauce. Krydr kraftigt, rør rundt, og lad det simre i 20 minutter.
7
Steg den marinerede kylling i vegetabilsk olie under konstant omrøring. Skru ned for varmen efter et par minutter, og tilsæt ½ løg i skiver, 1 hakket rød peberfrugt og 2 finthakkede røde chilier. Rør rundt, indtil løgene og peberfrugterne er bløde.
8
Tilsæt saucen, som du forberedte tidligere, til den kogte kylling, og lad den simre i 10-20 minutter, tilsæt et skvæt vand, hvis den bliver for tyk.
9
Rør 2 tsk. garam masala i, lige inden du serverer det. Serveres evt. med ris eller brød.

Velbekomme