Sprød chili-bøf
- Tid i alt
- 15 min.
- Arbejdstid
- 40 min.
- Antal
- 3 pers.
- 350 gramBøf (ca. 350g minutbøf, skåret i meget tynde strimler)
- 3 spsk.Majsmel
- 2 tsk.Kinesisk Five Spice Krydderi
- 100 ml.Vegetabilsk olie
- 1 Peberfrugt (rød, tyndskåret)
- 1 Rød chilipeber (tyndskåret)
- 4 Forårsløg
- 2 Fed hvidløg
- 1 Frisk ingefær
- 4 spsk.Eddike (risvineddike eller hvidvinseddike)
- 1 spsk.Sojasovs
- 2 spsk.Sød chilisauce
- 2 spsk.Tomatketchup
- (Rejechips og/eller kogte nudler til servering)
1
Kom 350 g tyndskårne bøfstrimler i en skål, og vend dem i 3 spsk. majsmel og 2 tsk. kinesisk femkrydderipulver.
2
Varm 100 ml vegetabilsk olie op i en wok eller en stor stegepande, tilsæt oksekødet, og steg det, til det er gyldent og sprødt.
3
Tag kødet ud, og lad det dryppe af på køkkenrulle. Hæld alt på nær 1 spsk olie væk.
4
Tilsæt 1 rød peber i tynde skiver, ½ rød chili i tynde skiver, de hvide ender af 4 forårsløg i skiver, 2 knuste hvidløgsfed og et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger, skåret i tændstikker, til panden. Rør rundt i 3 minutter for at blødgøre dem, men lad ikke hvidløg og ingefær brænde på.
5
Bland 4 spsk. risvineddike eller hvidvinseddike, 1 spsk. sojasauce, 2 spsk. sød chilisauce og 2 spsk. tomatketchup i en kande med 2 spsk. vand, og hæld det over grøntsagerne.
6
Lad det boble i 2 minutter, og kom så oksekødet tilbage i gryden, og vend det godt rundt.
7
Server oksekødet på nudler med rejekiks, hvis du har lyst, og drys med den resterende ½ røde chili i skiver og de grønne dele af forårsløgene i skiver.
Velbekomme